5. Festival francuskog filma: 14-18. jun 2023. godine

Sve vesti / PETI FESTIVAL FRANCUSKOG FILMA

PETI FESTIVAL FRANCUSKOG FILMA

PETI FESTIVAL FRANCUSKOG FILMA

Francuski filmovi pod vedrim nebom u Beogradu i širom Srbije

Festival francuskog filma biće održan od 14. do 18. juna na nekoliko lokacija u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Na ovogodišnjem petom, jubilarnom izdanju publika će imati priliku da pogleda najnovija ostvarenja iz Francuske, od kojih više njih pripadaju ovogodišnjoj selekciji Kanskog festivala, jednog od najznačajnijih filmskih susreta u svetu. 

Projekcije će biti održane na platou između “Ušće” poslovnih centara, Kosančićevom vencu i Silosima. Takođe, francuske filmove publika će imati priliku da pogleda i u mts Dvorani, kao i u bioskopskim salama u Nišu i Novom Sadu (Vilingrad i u Kulturnom centru Novog Sada).

Prikazivanjem filmova na Kosančićevom vencu ujedno će biti otvorena i manifestacija Starogradsko leto u organizaciji opštine Stari grad. 

Festival svake godine bira kuma ili kumu koji svojim reputacijom podržavaju festival. Kum ovogodišnjeg izdanja je reditelj Srdan Golubović, nagrađivani autor čiji filmovi su ostvareni u koprodukciji sa Francuskom. 

Organizatori Festivala francuskog filma su Francuski institut u Srbiji, MegaCom Film i mts Dvorana uz podršku partnera: Ministarstva kulture Republike Srbije, Opštine Stari grad, kompanija Mlekoprodukt, MPC Properties, United Moment, TV 5 Monde, kao i mnogobrojnih medijskih sponzora.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top